2.11.2016

RESEPTI --> Daim-suklaaneliöt




 Kaikille suklaan ystäville, tässä on varsinainen herkkupommi resepti. Unohdetaan hetkeksi klassiset mokkapalat ja raivataan tietä herkullisille Daim-paloille. Hitsit että nämä vei kielen mennessään. Helppo valmistaa ja meillä ainakin pojat oli aivan fiiliksissä, kun tulivat koulusta kotia ja näkivät nämä pöydällä.
Kun mä kerran pääsin leipomisen makuun, päätin vielä lopuksi koristella nämä Daim-palat ja tein poronpäät niihin, aika hauskat tuli mun mielestä :)  Mokkapaloja oon tehnyt monet kerrat, mutta ensimmäinen kerta kun laitan reseptiin piimää, kyllä olin itsekkin aluksi että häh oikeesti piimääkö tähän tulee. Vaikka se alkuun tuntui vähän hassulle ajatukselle, toi piimä tosi kivan lisämaun pohjaan.





Resepti

Pohja:

5 kananmunaa
4dl sokeria
6dl vehnäjauhoja
4 1/2 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaota
4 1/2 vaniljasokeria
3dl piimää
n.300g voisulaa


Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, piimä ja voisula. Sekoita hyvin. Levitä seos tasaisesti uunipellille (jos laitat leivinpaperin, ei tarvitse voidella peltiä)
Paista 200´c n. 15-20min voit välillä vilkaista uuniin ja hammastikulla "tökkiä" pohjaa, jos hammastikkuun jää taikinaa, pohja ei ole vielä valmis.

Anna pohjan jäähtyä, mutta älä päästä ihan kylmäksi asti.



Kuorrutus:

n.3 isoa daimia
150g voita
2dl fariinisokeria
2tl vaniljasokeria
1/2 dl kahvia


Kiehauta kattilassa sokerit, voi ja kahvi. Ihan pari minuuttia tarvii kiehauttaa ja koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon murskatut daimpalat. Sekoita hyvin ja kaada pohjan päälle tasaisesti joka puolelle. Ripottele lopuksi vielä daimpaloja kuorrutteen päälle.





4 kommenttia:

  1. Eikä vähäkö söpöjä poroja ja nam näyttää herkullisille.

    VastaaPoista
  2. Oi nam kiitos reseptistä, täytyy vk.loppuna tehdä.

    VastaaPoista
  3. Mitä käytit noihin poroihin? Tosi söpöt t. Marja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silmät on Marianne suklaarakeita, joihin tein elintarvikevärillä mustat pisteet. Sarvet on suolatikuista ja nenä on M&M karkkia.

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin.