28.11.2016

Onnellisen aikuisen naisen opasSosiaalisessa mediassa mielestäni liikaa puututaan toisten ihmisten ulkonäköön ja siihen että kaikkien pitäisi näyttää nuorelle,laihalle, treenatulle jne. No mitäs jos et täytä näitä kriiteerejä, oletko ansainnut muiden ihmisten haukut?  Itse en täytä näitä kriteerejä, vaan vartaloni on täynnä elämisen jälkiä, kasvoillani on ryppyjä ja "virheitä", selluliittiä on jaloissani ja vatsassani on jälkiä kahdesta ihanasta pojasta, sekä ikäni lähenee keski-ikää mutta so what. Tarkoittaako se, että jos et ole ns. täydellinen sinulla ei voi olla hyvä itsetunto, eikö siis ylipainoisella ihmisellä voi muka olla hyvä itsetunto onko se vaan kauniille ja laihoille tarkoitettu määrite? Mä koen, että mun itsetunto on tällä hetkellä hyvä ja olen sinut itseni kanssa.

En hae täydellisyyttä, koska sellaista ei mielestäni ole. Yritän kovaa elää terveellisesti, mutta aina se ei onnistu vaikka kuinka yrittäisin, en kuitenkaan solvaa tai ole itselleni liian ankara. Mulla nousee karvat pystyyn, kun kuulen jonkun haukkuvan ylipainoisia ihmisiä laiskoiksi,rumiksi tai surkeiksi ja tyhmiksi  jne. Miten noin julmasti voi jollekkin sanoa, se mitä sen lukemat puntarilla näyttää ei todellakaan määritä ihmisen luonnetta. Peili näyttää todella pienen murto-osan vaan ihmisestä ja se näyttää vaan ulkokuoren. Se millainen ihminen oikeasti on, se piilee kuoren sisällä, ja vasta tutustumalla ihmiseen pääset kuoren läpi todelliseen minään, joten älä koskaan tuomitse ihmistä ulkonäön perusteella.

Kuka sen määrittää, että vaan laihat ovat kauniita, fiksuja,ahkeria jne. pyh pyh ei pidä yhtään paikkaansa. Nykyään ihmiset on niin tunteettomia, ystävällisyys ja hymy ei maksa mitään, mutta silti se tuntuu olevan niin vaikeeta monelle mutta miksi?
Ihmiset alkaa jo tosi nuorena turvautumaan kauneusoperaatioihin, koska ikääntyminen pelottaa.Miksi ikääntymisen merkit eivät saa näkyä, vaan ne pitää keinolla millä hyvänsä saada pois näkyvistä. Nykyään ihmisen ulkoinen habitus on isommassa roolissa, kuin todellinen minä.

 Moni ihminen varmasti kamppailee painonsa kanssa ja jatkuvasti syyllistää itseänsä, vuosia jatkuvat diettiyritykset eivät tuota toivottua tulosta ja mieliala alkaa olemaan pohjamudissa, sellainen ihminen ei tarvitse/ansaitse mielestäni kaiken päälle vielä ulkopuolisten haukkuja, sillä kaikki eivät sitä kestä. Toisille ihmisille ulkopuolisten haukut saa vaan lisäpotkua ja halua näyttää kaikille ilkeille ihmisille, että mä pystyn siihen. Näin kävi mulla, vuosia kuulin sanoja  isokokoinen, lihava, ylipainoinen jne nämä sanat sai mut niin raivonpartaalle, että aivan kun naks olis kuulunut päässä ja se oli sitten siinä.

Mä päätin näyttää kaikille näiden sanojen takana oleville, että täältä pesee ja kilot rapisee. Mutta on myös niitä ihmisiä, jotka vajoavat entistä syvemmälle toisten rumista sanoista, ja kaikki tuntuu mahdottomalta. Mutta älkää koskaan luovuttako, vaikka kuka sanois mitä. Älkää päästäkö muiden ilkeitä sanoja liian syvälle satuttamaan ja tekemään tuhoa. Sillä kun päästää ilkeät sanat liian ihon alle, voi se tehdä sellastakin hallaa/pahaa jälkeä, joita ei edes aika paranna.

Kaikki ei ole tarpeeksi vahvoja taistelemaan elämän vastoinkäymisiä vastaan. Osa taistelee kuin sotilas, osa luovuttaa ensimmäisellä rintamalla. Elämässä täytyy ottaa huomioon muidenkin tunteet, eikä arvostella muita aivan kuin itse olisi täydellinen. Sellaista ihmistä ei löydy, joka koko elämän pystyy olemaan tekemättä pientäkään virhettä.

Mä ainakin kannan omaa kroppaani ylpeänä ja juuri sellaisena kuin se tällä hetkellä on, vaikka se kuinka monen mielestä ei olisi hyvä ja kävelen kaduilla sen näköisenä/tyylisenä mistä itse pidän, en sen mukaan mitä yhteiskunta sanoo että sen  pitäisi olla. Elämän vastoinkäymiset on niin paljon mua kovettanut, että mä en nykyään piittaa mitä muut musta ajattelee/puhuu. Mä vaalin hyviä käytöstapoja ja siitä puhun myös omille lapsilleni paljon. Ei tarvi saada kymppejä kokeista ja olla kaikessa paras, vaan kun yrittää parhaansa, huomio ja auttaa muita, sekä osaa käyttäytyä hienosti, niillä eväillä pääsee yllättävänki pitkälle.

Nuoruuden koulukiusaaminen,rahattomuus, aikuisiän ylipaino, sekä oman lapsen sairastuminen. (tästä kerron ehkä joskus enemmän) Olen tehnyt itseni kanssa todella kovan työn, että sain nämä selätettyä ja että pääsiin tähän pisteesen missä olen nyt.
 En kuitenkaan elä katkeruudessa, en kanna kaunaa kiusaajilleni enkä elämälle, enkä syyllistä itseäni vaikka ylipaino sai minusta otteen. En piiskaa itseäni virheistäni, vaan yritän ottaa niistä opikseni. Elämästä pitää yrittää löytää ne hyvätkin puolet, edes ne pienet eikä antaa negatiivisuudella valtaa. Jokaisessa ihmisessä on jotain hyvää, oli virheitä tehty tai ei. Pitää oppia arvostamaan pieniä asioita joita ympärillä on.

Elämä on kuin junamatka, ihmiset astuvat syntyessään kyytiin. Toisille koko matkareitti on suora ja onnellinen, sekä matkaan mahtuu paljon iloa, naurua ja riumua, toiset tekevät matkansa vaikeiden kiertoteiden kautta, johon mahtuu paljon odottavia ja piinaavia pysähdyksiä. Junasta poistuu ihmisiä määrätyllä pysäkillä, ja sisään astuu uusia. Välillä sinulla on vierustoveri, välillä istut yksin. Koskaan et voi tietää tarviiko kanssamatkustaja apuasi. Ole valmis auttamaan, koska me itsekin tarvitsemme tietyssä vaiheessa matkaamme jotakuta.
Loppupeleissä meille kaikille reitin päämäärä on sama, joten yritä kaikin keinoin tehdä matkastasi mielyttävä, sillä paluulippua ei ole <3


Tämän kirjoituksen takaa löytyy, onnellinen aikuinen nainen.


-Love Mea-

15 kommenttia:

 1. Itkin kun luin tämän. Sä et ymmärrä kuinka paljon lohtua tää sun kirjotus mulle toi. Lohtua siihen että ehkä mäkin selviän, yritän taistella koska sun teksti inspiroi mua niin paljon. Kiitos T. Henna-Riikka

  VastaaPoista
 2. Tää teksti pisti miettimään asioita. Rohkea Mea olet kun jaoit tämän.

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan upea teksti ja rohkaseva.

  VastaaPoista
 4. Mielettömän rohkea olet ja kiitos kun olet rehellinen, avoin ja tuot lohtua meille muille jotka nyt kamppailee painon kanssa.

  VastaaPoista
 5. Mä näytän tämän tekstin mun parhaalle ystävälle jolla on nyt vaikeaa. Sillä tämä tuo lohtua ja toivoa niille jotka nyt ovat pohjamudissa.

  VastaaPoista
 6. Tällasta bloggaria olen etsinyt. Ihminen joka ei esitä vaan kertoo rohkeasti kokemuksiaan. Antaa toivoa muille ja rohkaisee olemaan oma itsensä. Siihen vielä että näytät kuinka olla tyylikäs edullisesti. Lukijasi Siiri

  VastaaPoista
 7. Niin paljon asiaa tässä tekstissä. Miksi tosiaan vanhenemisen jäljet ei saa näkyä, en myöskään ymmärrä sitä.

  VastaaPoista
 8. Oon ylipainoinen ja oon joutunu kiusauksen kohteeksi siitä. Kiitos kun teit tämän postauksen, saan tästä paljon energiaa jaksamiseen. T. Linda Turusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa kuulla, että sait energiaa jaksamiseen tästä tekstistä ja tsemppiä <3

   Poista
 9. Nämä sun tekstit on niin hyviä ja osuvia sekä pistää aina miettimään. Harva on noin taistelutahtoinen kuin sinä, oot roolimalli siinä että kyllä elämän alamäestä voi vielä nousta.

  VastaaPoista
 10. Näitä tekstejä lisää kiitos. Kerro ihmeessä enemmän, sulla on nimittäin elämänarvot kohillaan.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin.