28.2.2016

Aivojumppaa


 Ananas on mun mielestä niin kaunis hedelmä ja siitä tulee aina mieleen kesä. Vaikka pihalla on pakkasta, selvästikkin ajatuksissa mulla on kesä.
 Leikittiin eilen pojan kanssa sitä leikkiä, kun laitetaan erilaisia tavaroita pöydälle, sulla on hetki aikaa painaa mieleen mitä tavaroita pöydällä on ja tämän jälkeen suljet silmät. (tämä leikki oli suosittu myös silloin kun itse olin pieni) Toinen ottaa yhden tavaran pois ja toisen tehtävä on tietää minkä tavaran toinen otti pois. Hauska leikki ja hyvää muistiharjoitusta/aivojumppaa leikin varjolla. Itse voit vaikuttaa kuinka vaikeaksi haluat leikin laittaa. Mitä enemmän tavaroita on pöydällä, sitä vaikeampi on muistaa mikä tavara puuttuu.
 

8 kommenttia:

 1. Oi mä muistan kanssa ton leikin olin vaan unohtanut sen. Pitääki heti huomenna pojan kanssa leikkiä ☺

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat t. Piritta

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvää muistiharjoitusta varmasti, pitääpä kokeilla.

  VastaaPoista
 4. Mä tykkään kanssa ananaksesta. Onneksi kesä tulee pian.

  VastaaPoista
 5. Törmäsin sun blogiin ihan sattumalta, tämä on ensimmäinen lukemani postaus ja pakko nyt kyllä kiittää sua mahtavasta leikki-ideasta! Olen ohjaajana lasten iltäpäiväkerhossa pari kertaa kuukaudessa ja mielekästä leikkiä on vaikeaa keksiä kaikille ikäryhmille, tällainen ei edes tullutkaan mieleen! Tosin tätä leikkiä ei mun lapsuudessa leikitty :) Jaan muuten täysin sun kanssasi fiilikset ananaksesta, kokonaisessa kipaleessa on jotain eksoottista ja kesäistä tunnelmaa, mitä ei välity muista hedelmistä kauhean helposti! Mahtavaa viikon alkua sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hyvä leikki myös siitä, että sopii ihan kaiken ikäisille ihan lapsista vaareihin :) Nuoremmille laittaa vähempi tavaroita ja aikuisille enempi ja vielä vaikeammaksi kun haluaa, niin voi laittaa ajastimen ja sopia esim että 10 sekunttia aikaa vastata mikä tavara puuttuu. Siinä nimittäin iskee paniikki, apua mikä puuttuu kun toinen sanoo aika loppuu änyyteenyt :)

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin.