29.1.2017

Näin teet hauskan pirtelön lapsille

Lähti vähä lapasesta tämän pirtelön tekeminen, eli unohdettii perinteinen tyyli ja annettiin mielikuvitukselle valta ja alettiin valmistaan  todellista crazy shakea. Meillä on pieni hattarakone, jonka oon aikoinaan ostanu ihan parilla kympillä Clas Ohlsonilta. Sillä on todella monet hattarat pojille tehty ja on todella hintansa väärti.

Ostin kaupasta ihan valmiita pirtelöitä, joten tämä herkku valmistui todella nopeasti. Tässä kun ei ole mitään tiettyä kaavaa miten tehdä/koristella, lapsetkin tykkää osallistua.

Näin tämä sokeripommi valmistui:


  Aivan ensiksi tein hattarat valmiiksi. Oon joskus nähnyt, että Tokmannissa myydään valmiita hattaroita, mutta nyt ne näytti olevan loppu.

Ota lasi/astia mihin teet tämän. Valitse koristeluun mieleisesi karkit, mä käytin pieniä vaahtokarkkeja ja sinisiä toffeepalloja.  Mitä kevyempi karkki, sitä paremmin se pysyy kiinni.

 Käytin Dr Oetkerin baking glue:ta, eli elintatarvikeliimaa karkkien kiinnittämiseen. Tätä käytetään monesti myös piparkakkutalon kiinnittämiseen. Tämä on siis kanssa ihan syötävää. Laitoin lusikalla lasin reunaan tätä elintarvikeliimaa ja sen jälkeen koristelin lasin reunan. Laitoin vielä A B C karkkeja lasin sivuun. Tämän jälkeen kaadoin valmiin pirtelön lasiin ja lisäsin hattaran, näin tämä hauska ja herkkullinen pirtelö valmistui.


5 kommenttia:

 1. Todella hauskat ja lapset varmasti tykkää.

  VastaaPoista
 2. Miten sä keksit aina kaikkea kivaa. Ihan huippu blogi

  VastaaPoista
 3. Niin erilainen blogi kuin muilla ja paljon saa inspiraatioita.

  VastaaPoista
 4. Kyllä on niin makeanhimon sammuttaja nam. Näytin mun tytölle ja se oli heti että äiti tee mullekki 😀

  VastaaPoista
 5. Tosi hauskat ja eipä oo tullu mieleen itellä tehä tällasta pirtelöä.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin.