8.5.2017

Oma aikaMoni ajattelee/luulee, että suhteen ajaa eroon yhteisen ajan puute. Tämäkin on varmasti joidenkin kohdalla totta, mutta asiat voi olla myös päinvastoin. Meillä miehen kanssa jatkuva yhdessäolo ja jokaisen asian tekeminen yhdessä ajaisi meidät vaan erilleen ja kauemmaksi toisistamme. Liika yhdessäolo ja 24/7 jos olisimme mieheni kanssa yhdessä, alkaisi väistämättä jossain vaiheessa pienetkin asiat saamaan suuret mittakaavat. Meillä ainakin toimii se, että välillä otamme irtioton arjesta/yhdessäolosta ja teemme omia juttujamme. Toki välillä otamme myös kaksistaan aikaa ja teemme jotain mieheni kanssa vaan kaksin. Ei sen tarvi olla matka Hawajille, vaan vaikka kahvilla käynti ihan kaksistaan, tekee meidän parisuhteelle hyvää. Oma tilan tarve on mielestäni vaan hyvä asia ja jokainen meistä välillä tarvitsee sitä, kaikki eivät vaan myönnä sitä ääneen. Ihmisten välillä on eroja ja kaikilla on eri tarpeet. Toiset ovat läheisyyden kaipaajia, toiset taas eivät.Me välillä mieheni kanssa tarvimme sen oman ajan, että voimme olla hyviä kumppaneita toisillemme.  Asioista pitää pystyä puhua toisen kanssa ja jos toisen oma aika loukkaa toista, kannattaa siihen heti paneutua, että miksi niin on. 16 vuotta mieheni kanssa ollaan yhteistä polkua kuljettu ja että saisimme jatkossakin tätä samaa polkua kulkea, sen eteen on tehtävä töitä ja oppia tuntemaan toisen tarpeet. Oma aika on laaja käsite ja se voi joidenkin kohdalla tarkoittaa esim yksin lenkille lähtemistä, shoppailureissua yksin, päiväunien ottamista, yksin huoneessa hyvän kirjan ja suklaalevyn parissa jne.
Onko oman ajan ottaminen itsekkyyttä, jos perheessä on lapsia, eli et asu yksin? Miksi joillekkin tulee omasta ajasta syyllisyyden tunne?Miksi monia pelottaa sanoa ääneen, että on loppu ja tarvitsee hetken olla vaan rauhassa yksin että jaksaa taas ahertaa? Tekeekö se sinusta huonon äidin, jos viet lapset välillä hoitoon mummolaan, että saat edes hetken vaan olla yksinäsi tai miehesi kanssa kaksin? Kuulee monesti ihmisten sanovan, jos teet lapsia miksi tarvitset omaa aikaa, olisit miettiny ennen kun teit niitä lapsia.

Jokainen perhe tai parisuhde on erilainen ja jokaisella on oikeus tehdä niin kuin itse näkee parhaaksi niin itselleen kuin läheisilleen, kunhan ei ketään satuta tahallaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin.