Namskis sanon minä, nimittäin leivoin eilen Snickerskakun. Ihan täydellinen makeanhimon loiventava herkku. Tietysti ihan perinteisesti en sitä tehnyt, vaan hieman sävelsin/tuunasin päällikerrosta ylläri :) Sekoitin tummaasuklaata, valkosuklaata ja maitosuklaata keskenään.En tykkää ikinä orjallisesti seurata mitään ohjetta, vaan aina pitää olla pieni oma lisäys mukava. En muutenkaa ole mittojen kanssa leipoja, vaan enempi sellanen vapaalla kädellä kaataja ja sinne päin, tekemällähän sitä oppii.
Ohje:
Pohja:
1 paketti Digestive-keksejä
n. 100-150g Voita
Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi. Painele keksiseos voideltuun vuokaan pohjaksi ja laita jääkaappiin.
Sekoita paksupohjaisessa kattilassa
4dl Kermaa
1dl Tummaa siirappia
3dl Sokeria
60g Voita
Suolapähkinöitä (oman maun mukaan)
Keitä tätä seosta hiljasella lämmöllä, kunnes seos sakenee (muista koko ajan sekoittaa)
Lisää joukkoon suolapähkinät. Jos et piittaa pähkinöistä voit myös jättää ne pois.
Kaada valmis täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin.
Päällikerros
Sulata joko mikrossa tai vesihauteessa 200g maitosuklaata.
Kaada täytteen päälle ja laita kakku jääkaappiin jähmettymään.
Apua, kuolasin juuri näppikselleni!
VastaaPoistaMahtavaa, että olet rohkea keittiössä, itse nyhvään reseptinorjana desimittojen kanssa, enkä silti aina onnistu!
Nam mä taidan leipoo huomenna 😀
VastaaPoistaNää kuvat saa kyllä niin mun karkkilakon loppumaan tähän ja suuntaan kauppaan ostaan tarvikkeita nimittäin tiedossa leivontapäivä t. Piia
VastaaPoistaOi oi kuolaan sun kuvia. T. Suklaafani
VastaaPoistaIhana leipuriäiti oot ja ihanaa että osaat leipoo. Nykyään kun moni ostaa kaikki valmiina kun ei ne osaa keittää tai leipoo.
VastaaPoistaMun piti alottaa herkkulakko mut se kyllä nyt siirtyy nimittäin sun kuvat sai mut himoamaan suklaata 😀
VastaaPoista