20.5.2016

Tiesitkö tätä kahvista?

Kuulin yks päivä pari juttua kahvista ja osa näistä oli ainakin minulle uusi juttuja. Säännöllinen kahvin juonti pienentää maksakirroosin ja maksasyövän riskiä. Kahvi voi pienentää myös riskiä sairastua toisen asteen diabetekseen. 
Kupillisesta kahvia voi saada jopa 11 prosenttia B2-vitamiinin päivittäisestä tarpeesta. Lisäksi kahvissa on B3- ja B5-vitamiineja, kaliumia ja magnesiumia. Kofeiini myös nopeuttaa aineenvaihduntaa.
Joissakin tutkimuksissa on todettu kofeiinin parantavan lähimuistia ja korjaavan vanhusten päivittäisten muistitoimintojen häiriöitä.
Kaikella tietysti on aina ne haittapuoletkin esim. liian runsas kahvin nauttiminen voi johtaa kofeiinin liikasaantiin, jonka oireita ovat sydämentykytys ja hermostuneisuus. Tämän olen joskus itsekkin kokenut, kun juon liikaa kahvia esim putkeen pari kuppia. Itse opin kahvin päälle ja aloin sitä juomaan vasta 30 vuotiaana. Nuorempana kahvi oli mun mielestä niin pahaa yäk, mutta aloin hiljalleen kyllästyä siihen, kun menin kylälle ja muut joi kahvia ja mun kädessä oli mehulasi. Mulla oli niin kova halu "oppia" juomaan kahvia, että ensimmäinen kahvin juonti tapahtui niin että pidin nenästä kiinni. Heh hauskalta se nyt kuulosta kun sen ääneen sanoo, mutta sillä lähdettiin viemään asiaa eteenpäin. Ensimmäisessä kahvikupissani oli kyllä puolet maitoa ja puolet sokeria, muuten se ei olis alas mennyt. Hiljalleen aloin vähentämään maitoa ja sokeria ja nykyään se menee alas hyvin ja musta on tullut kahvin nauttija.

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus! Itse oon maistellut kahvia keksien kera jo ala-asteella, mutta kokonaisia kupillisia aloin juoda kokonaisia kupillisia. Nykyään menee 1-2 kupillista päivässä, ei onneksi enempää! Maito täytyy olla kaverina :)

  http://turkoosivadelma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maitoa mullakin pitää olla kyytipojaksi ja tapaan juoda kans 1-2 kuppia kahvia päivässä, on kyllä päiviä että en juo yhtään kuppia.

   Poista
 2. Oli kyllä kiva postaus ja ihanat kahvi kuvat.

  VastaaPoista
 3. Hauska toi nenästä kiinni pitäminen ☺ mäkin opin kahvia juomaan vasta aikuisiällä.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin.