28.11.2014

Kuorrutetut Hanna-tädin keksit








//Tällä viikolla on tullut melkein joka päivä leivottua jotain. Oon aina tykänny leipoa,mutta en yleensä ihan joka päivä leivo.Nyt vois kyllä laulaa että.........must on tullu leipurihullu,must on tullu leipurihullu.........    :)

En oo aikaisemmin tehnyt Hanna-tädin keksejä, joten oli kiva kokeilla tehdä.Nehän on ihan klassikko pikkuleipiä ja hyviä sellaisia.
Yleensä nämä keksit ovat aika pieniä "pallero" keksejä,mutta itse tein niistä aika isoja ja littania. Kun halusin tehdä niihin myös suklaa kuorrutteen.

Tarvitset :

200 g voita
2 dl sokeria
1 1/2 dl kermaa
5 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
(1tl soodajauhetta)
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita taikina hetkeksi (n.30min) jääkaappiin jähmettymään.

Itse laitoin taikinaan tuon soodajauheenkin, jota on hyvä käyttää varsinkin silloin,jos kerma on hapanta.

Pyöritä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille pieniä palleroita ja litistä kevyesti.Paista n.200 asteessa noin 10minuuttia.

Vinkki: Kannattaa tehdä palloista aika pieniä,sillä ne turpoaa uunissa tosi paljon.

Kun keksit ovat jäähtyneet,sulatin suklaata vesihauteessa ja dippasin keksin toisen pään siellä ja lopuksi laitoin nonparelleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin.