Pohja:
1 pötkö (170g) piparkakkuja
75g voita
Täyte:
4-5 liivatetta
400g maustamatonta tuorejuustoa
250g maitorahkaa
1dl kuohukermaa
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl piparkakkumaustetta
1 sitruuna
Koristeluun:
marenkia
Fazer piparipari-keksejä
Ohje:
Hienonna piparkakut jauheeksi.Sekoita joukkoon sulatettu voi.Painele piparseos vuokaan.Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Sekoita tuorejuusto ja maitorahka sekaisin.Vispilöi kerma,sokeri,vaniljasokeri ja piparkakkumauste.
Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Lusikoi täyte piparkakku pohjan päälle tasaiseksi. Hyydytä jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli.
Koristele kakun pinta murskatulla marengilla. Kokoa murskasta "lumikasoja" kakun pinnalle.
Nami Nami kuulostaa todella hyvälle ja ulkonäkö jo houkutteleva maistamaan...Maistuis mullekkin.
VastaaPoistaTää menee huomenna kokeiluun ja pari kysymystä olis ohjeesta :) Eli vaahdotetaanko kerma? Ja miten kuumensit sitruunamehun? Kiitos jos ehdit vastailla! :)
VastaaPoistaMoikka! Juu eli kerma vaahdotetaan.Ensin liivatelehdet kylmään veteen liottumaan n.5 minuutiksi. Purista sitruunasta mehu pois. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja lisää sinne puristellut liivatelehdet. Liivatelehdet sulaa sinne nesteeseen tosi nopeasti. Tämän jälkeen kaada sitruunaseos nopeasti ja ohuena nauhana massaan.
VastaaPoistaNämä selvensi, kiitos vielä :)
VastaaPoistaMukavia leipomishetkiä :)
VastaaPoistaAinakin Santa Marialla on valikoimassa piparkakkumauste, siitä on tosi kätevä leipoa myös ne varsinaiset piparit, kun pussissa on hyvä ohje.
VastaaPoista