10.11.2014

Itsetehty kermatoffee




// Tein illalla ajan kuluksi toffeeta. Idea lähti myös siitä,että jääkaapissa lojui kerma,jonka viimeinen käyttöpäivä alkasi lähestyä,enkä raaskinut heittää sitä pois. Tämä itsetehty toffee on kyllä niin hyvää ja helppo tehdä.Olen monesti tehny sitä lasten synttäreille. Tällä kertaa ajattelin kääriä toffeet käärepaperiin ja laittaa poikien joulusukkaan :)  Aamulla kun pojat herää odottaa joulusukassa makoinen yllätys :)
 Tässä toffeen kohdalla monesti tuplaan annosmäärän. Joskus olen lisännyt seokseen esim.turkinpippuri muruja/paloja.

Ohje:

2dl kermaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl tummaa siirappia
25g voita

 Sekoita ainekset paksupohjaisessa kattilassa. Anna seoksen kiehua voimakkaasti poreillen
15 - 25 min. Sekoita ja muista tarkkailla toffeen valmistumista ja seurata,ettei se pala pohjaan.
Keittoaika vaihtelee riippuen kiehumisen voimakkuudesta ja annoskoosta.
Kaada seos vuokaan, jossa on leivinpaperi.Anna kovettua jääkaapissa.Toffee leikkautuu parhaiten, kun se on täysin jäähtynyttä.

5 kommenttia:

  1. Kiva lahjaidea viedä tuliaiseksi vaikka ystävälle kukkien siasta, ainahan itse hehty arvokasta..Täytyy kokeilla kiitos ideasta..

    VastaaPoista
  2. Kiva ohje! Kuinkakohan kauan säilyy tekemisen jälkeen, esim. jääkaapissa? =)

    VastaaPoista
  3. Joskus luin jostain että säilyisi 1-2 viikkoa

    VastaaPoista
  4. Tosi hyvä ohje! Itse tosin korvasin tumman siirapin vaalealla, kun ei tuota tummaa ollut, mutta tosi hyviä tuli! <3 :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin.