2.3.2015

Age is just a number

//  Itselläni on parin tunnin yöunet takana. Kovien selkäkipujen kanssa tuli valvottua viime yö ja ei meinanut millään mikään auttaa, kun joka asento otti kipeetä. Onneksi lämpötyyny vähän rauhoitti kipua ja uni tuli vihdoin. Kun aurinko eilen taas pitkästä aikaa näyttäytyi,huomasin heti sen kuinka paljon sillä auringolla on vaikutusta omaan mielialaani. Toiset ihmiset eivät välitä/reagoi mitenkään,vaikka kiviä tulisi taivaalta,mutta omaan mielialaani säällä on isokin merkitys.

Kurja ilma=tylsä olo
aurinkoinen ilma=parempi mieli


Asiasta seinään tuli tossa vk.lopun aikana mietittyä sitä,että millä iällä sitä voi kutsua itseensä vanhaksi. Kävin yhdessä vaateliikkeessä ja sovituskopissa kun olin,kuulin/näin teinityttöjen sovittavan vaatteita ja puhuvan näin......

" Siis ei tää paita sovi mulle,mä näytän ihan 30 vuotiaalle mummolle"
" Täällä kaupassa myydään nykyään vaan mummojen vaatteita"

Kyllä siinä kävi mielessä,että onko täällä pukukopissa mitään takaovea, josta pääsen karkaamaan/livahtamaan ulos. Tytöthän saa sydärin kun näkee,että kopista tulee ulos tällainen pian 35vuotias MUMMO hah :)

Muutenkin sitä kuulee paljon parikymppisten puhuvan,että hitsit mä oon jo vanha. Voiko 20v sanoa/kutsua itseensä vanhaksi? Kuka määrittää sen,minkä ikäinen on vanha? Missä menee raja, onko 40vuotias vanha,entä 60v? Joillekkin tuntuu iän olevan rasite, toisille pelkkä numero josta ei puhuta.
Miksi pitää käyttää sanaa vanha,eikö voi vain nauttia siitä minkä ikäinen on, väliäkö sillä oletko 20v vai 70v? Miksi menee sanonta,että naiselta ei saa kysyä ikää? Miksi ei saa ja määritteleekö se ikä sinua jotenkin?
Synnyit olit niin pieni ja helluinen vauva.Kaikki ihastelivat, kun olet niin suloisen ryppyinen ja ruttuinen. No vuosia menee eteenpäin ja mittarissa alkaa olemaan ikää. Ne söpöt ja ihanan rytyt ja rutut olivat vuosia poissa,mutta iän mukava ne ovat tulleet takaisin. Ihasteleeko ketään enään sinun suloisia ryppyjäsi ja ruttujasi.........ei vaan monen mielestä
takamuksessani on leima,jossa lukee vanha,ryppyinen,ruttuinen ja kärttyinen :)

Itselläni ei ole mitään sitä vastaa,että ikää tulee vuosi vuodelta enemmän.Päinvastoin nautin elämästä enemmän nyt, kun olen reilu kolmekymppinen ja 40v ikä lähenee mukavasti. Tähän loppuun hyvä esimerkki on Paula Koivuniemi, vaikka mittarissa olisi kuinka numeroita,sillä on ihanan nuorekas ja räväkkä oma tyli,eikä se anna iälle liikaa valtaa.

Mukavaa alkanutta viikkoa :)
4 kommenttia:

 1. Eikä muuten haittaa, vaika oliskin vanha (y) ;) nimim. iloinen 52-vuotias täti-ihminen

  VastaaPoista
 2. -Kyllä ikä on vain Nro:ta ..Kokemuksia on myös pukukopin juoruista ja kommenteista....

  VastaaPoista
 3. Jollakin tapaa itsevarmuus lisääntyy kun vuosia tulee lisää.

  VastaaPoista
 4. Ihan totta,että jollain tapaa itsevarmuus lisääntyy kun vuosia tulee lisää :) Hyvä Yvonne oikea asenne :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin.