31.1.2018

On my mind
Meistä jokainen vanhenee, haluttiin sitä tai ei. Toiset tekevät kaikkensa, että pysyisivät ikinuorina ja heille sana vanha/vanhentuminen on kuin mörkö kaapissa jota ei saa päästää ulos. Toiset taas hyväksyvät iän tuomat muutokset ja ovat sinut asian kanssa. Naiset tulevat varmasti aina kamppailemaan tavalla tai toisella oman ulkonäön kanssa, ainakin jossain vaiheessa elämää.

Ulkonäkö paine voi johtua ihan omasta tyytymättömyydestä omaan kehoon tai ulkopuolinen paine on liian kuormittavaa. Nykyajan kauneusihanteet ovat menneet siihen, että mitä muovisempi sitä parempi, harvassa ovat nuoret jotka liputtavat luomun perään. Siitä on tullut myös luettua joskus, kuinka nuoret ihmiset ovat pelkästään somen ulkonäkökiusaamisen takia joutuneet hakeutumaan kirurgin veitsen alle, koska itsetunto on niin rapistunut. Pistää surulliseksi lukea tällaista.

 Ihmiset (oikeastaan naiset) arvostelevat paljon muita mm. sitä minkä ikäiseltä kukin näyttää. Naiset ovat keskenään toistensa vihamiehiä, kateellisuus on niin vahvassa roolissa, että se saa sinut jopa haukkumaan muiden ulkonäköä vahvoilla sanoilla, saadakseni oman hyvän olon kohoamaan. Ei miesten keskuudessa ole niin vahvaa ulkonäkö-katkeruutta tai arvostelua toisten ulkoiseen habitukseen. Miksi me naiset sitten sorrumme siihen?


Nykyään moni kertoo netissä paljon omasta elämästään ja avoimesti, jakaa kuvia jne, oli se sitten blogissa, omalla Face-seinällä jne. Joskus esim.vääränlainen kuva ja pienikin kirjoitus voi saada ihan toisenlaiset mittasuhteet.

Jos sulla sivuprofiilissa näkyy vähäkin pömppömahaa = Olet raskaana
Kasvoilla näkyy ryppy = Vanha
Tykkäät laittautua = Pinnallinen
Julkaiset selfien = Oma naama keskipisteenä/Itserakas
Rakastat liikuntaa ja se on iso osa sun elämää = Näytät miehelle
Välillä saatat valittaa elämän pienistä murheista  = Marisija ja negatiivinen ihminen
Lapset eivät aina tottele, etkä saa heitä esim.kaupassa kuriin = Tappavat katseet, jotka polttavat otsaasi leiman ->Huono äiti & kauhu kakarat
Kaksoisleuka =Norsu
Annat lapsillesi karkkia keskellä viikkoa = Huono äiti, joka on laiska keittämään, ja ruokkii lapsiaan sokerihumalaan.


Ikä


Kun oot parikymppinen, kauhulla mietit kolmenkympin ikää ja pidät sen ikäisiä todella vanhoina, melkeinpä jopa toinen jalka haudassa ikäisinä. Sulla on sellainen mielikuva tulevaisuudelle, että sitten kun oot itse kolmekymmentä, sulla on ihana työpaikka, perhe, oot naimisissa, teillä on omakotitalo järvenrannalla ja kultainen noutaja pihassa.

Kun lopulta täytät itse kolmekymmentä, vasta silloin huomaat, että eihän tämä ikä nyt paha olekkaan, etkä todellakaan tunne oloasi kuin olisit puoliksi haudassa. Kolmekymppinen on nuori kuin mikä.
Suunnitelmiin on vaan tullut muutos, eikä kaikki mennytkään niin kuin olit nuorena haaveillut/suunnitellut.Olet ehtinyt jo eroamaan, olet yksinhuoltaja, sulla onkin koiran sijaan kissa ja et ole edes kouluja käynyt vielä loppuun.


Kolmenkympin ikäisenä mietit heitä jotka ovat neljäkymmentä, iik no sehän on tyyliin puolet sun elämästä.Ihan sika vanhoja ovat kaikki nelikymppiset, tässä lause jonka hiljattain kuulin :)
Neljänkympin iässä nyt viimestään pitää olla kaikki palikat jo kasassa ja homma balansissa. Sun pitää viimeistään sen ikäisenä tietää mitä elämältä haluat. Miksi pitää tietää, miksi ikä määrittää sen, koska elämässä pitää kaikki olla jo tehtynä?No sanotaanko nyt näin pari vuotta ja mulla on 40 numero mittarissa ja emmä kyllä tunne itseäni vanhaksi, toki emmä nyt sano että parikymppiseksikään, vaan mun on hyvä olla just näin. Toki emmä sitä kiellä ettenkö välillä pode ikäkriisiä, mutta silti mä oon onnellisempi tämän ikäisenä mitä oon koskaan elämässäni ollut. Enkä mä tiedä vieläkään mitä mä pohjimmiltaan elämältä haluan, oon vaan sitä mieltä, että haaveita saa elämässä olla, mutta elämää ei pidä liikaa suunnitella, sitä pitää elää ja nauttia, kohtalo vie meidät sinne minne me kuulutaan. Elämää ei myöskään pidä suorittaa, sitä pitää elää.


Live your life 
don´t think about the numberKaikissa meissä on kauniit puolemme, niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä vähemmän viehätysvoima perustuu enää ulkonäköön ja sitä enemmän sisäisellä kauneudella on merkitystä.Kuten otsikkokin sen sanoo, tässä ajatuksia mun päästä just nyt, mukavaa keskiviikkoa <3 

(Meillä nautiskeltiin eilen lettuja nam)

2 kommenttia:

  1. Täytän pian 37 ja kyllä mulla aika ikäkriisi on nyt päällä. Elämä menee kamalan nopeaan ja sitä vaan päivä päivältä rupsahtaa ja nahistuu, siis itsestäni tuntuu siltä. Ja saako enää edes lapsiaankaan vaikka tahtois? Kääk, kai tää tästä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sama fiilis täälä, elämä menee pelottavanki nopeaa. Mitä enemmän ikää tulee sitä enemmän kuoleman pelot iskee, mulla siis sellanen pelko/tunne. Tsemppiä sinne ja mukavaa sunnuntaita <3

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin.