9.11.2017

Ole sinut itsesi kanssa

Muiden kommentit voivat joskus vaikuttaa itsetuntoon,jopa heihin joilla on hyvä itsetunto jos esim. joku heittää puolihuolimatton heiton juuri silloin, kun itse olet heikolla. Itsetunto ei tietenkään riipu vain muiden puheista/heitoista. Sen rakentamiseen vaikuttavat myös elämän kokemukset ja tapahtumat. Et välttämättä läpi elämääsi kanna mukanasi samanlaista itsetuntoa, vaan se voi heitellä elämän varralle, niin huonoon kuin hyvään suuntaan.


Jos kasvaa ympäristössä, jossa kehutaan itsetunto saa paremman pohjan, kuin ympäristössä jossa painostetaan ja kritisoidaan paljon. Somemaailma kun tuli elämäämme, teki se ison vaikutuksen varmasti meihin kaikkiin ja varsinkin nuorten itsetuntoon. Koska se on paikka missä voit tuntemattomastikkin kritisoida/arvostella ja jopa purkaa huonoa oloasi muihin. Se on paikka, missä voit julkisesti kuvan kera arvostella/kritisoida toista, kunnes muru kerralla toinen murenee. Jokaisessa nettisivustossa pystyy nykyään kommentoimaan ja joskun erehdyn niitä lukemaan ja tuun itse niin huonolle tuulelle, kun lukee kuinka huonosti ihmiset voivat, kun kirjoittavat ihan järkyttävää tekstiä toisesta ihmisestä, ihmisestä jota ei edes tunne. Jos ei toivota vammaista lasta toiselle, niin toivois toisen kuolevan, siis ihan järkyttävää. Mä haluan takaisin ajan jolloin lankapuhelimet oli jokaisessa taloudessa, jos sulla oli asiaa, niin sä soitat tai lähetät kirjeen :) 

Jokainen nainen varmasti jossain vaiheessa elämää kokee jonkin sortin kriisiä omasta ulkonäöstään, oli kyse painosta, iän tuomista jäljistä ja ihan mistä vain. Jokin asia tuntuu naisilla olevan aina pielessä, yleensä kehollisesti.  Itsensä haukkuminen jatkuvasti ja piiskaaminen voi olla paljon raadollisempaa, kuin muiden hyökkäävät sanat, varsinkin jos oma solvaaminen on jatkunut läpi elämän. Nenäni on liian iso, mun reidet on kuin elefantin jalat, hiukset väärän väriset tai ylähuuli liian ohut jne. 

Upea olemus jollain ihmisellä ei ole takuu hyvästä itsevarmuudesta. Se on kuori, jonka sisälle on myös helppo piiloutua. Suomalainen ei osaa ottaa hyvää palautetta vastaan, vaan jos jokin kehuu sun ulkönäköä tai jopa hienoa uutta paitaa, on vastakaiku heti negatiiviseen sävyyn "ai tämä vanha riepuko muka hieno" 

Hyvä itsetunto/itsevarmuus ei ole sama, kuin rakastan itseäni ja ulkonäköäni, vaan se on itsensä hyväksymistä sellaisena kuin on.Kun ihminen kohtaa keski-iän ja huomaa, että matka tähän pisteeseen on ollut pelkästään omien vikojen löytämistä ja haukkumista. Peiliin katsomista ja tutkien mikä minussa on vialla, joskus jopa hakemalla haet vikaa itsestäsi, koska olet menettäyt oman minä kuvasi. Et löydä yhtäkään asiaa itsestäsi mikä olisi hyvin, sekä jatkuvasti vertaat itseäsi muihin. Miksi mä en näytä tuolta ja miksei minulla ole näin jne. Onko kaikki tämä ollut sen arvoista, että olet hukannut puolet elämästäsi loputtomaan suohon, suohon josta ei itseään haukkumalla ylös päästä/nousta, kun voisit hyväksyä itsesi sellaisena kuin olet. Tehdä itsellesi oma elämänpolku, eikä mennä sitä tietä mitä kaikki muut menevät.


Hyvä itsevarmuus kaunistaa ja vaikuttaa kaikkeen. Muista olla aidosti oma itsesi <34 kommenttia:

Kiitos kun jätit kommentin.