14.3.2018

JÄÄSUKLAA - OHJE Star Wars edition

Nam nam nam mitäs herkkua nyt tein pojille, noh sitä munki nuoruuden herkkua suussa sulavaa jääsuklaata. Näitä ohjeita varmasti löytyy monia, mutta näillä ohjeilla mä tein. Suklaat on todella nopea valmistaa.


Tarvitset

Kookosrasvaan. 3 ruokalusikallista (siis kun rasva on kovaa)

Suklaata (mä laitoin tummaa sekä valkoista suklaata) 

100g valkoistasuklaata ja 200g tummaasuklaata 

Tomusokeria - n. 1/4 dl


Vesihautteessa sulatin suklaat, tomusokerin, sekä kookosrasvan, kun seos on sulanut kaadoin sen vuokaan. Laita jääkappiin suklaat kovettumaan. HUOM. Seos kuuluukin olla vähän löysempää mitä normisti suklaa on kun sen sulattaa, koska mukana on kookosrasva.  Nämä herkut säilyvät myös huoneenlämmössä, mutta kookosrasvan takia ne "sulavat" elleivät ole kylmässä eli siitä se jääsuklaa nimi tuleekin.

 (Kookosrasvahan kovettuu kylmässä ja sulaa huoneenlämmössä)


Ostin jokin aika sitten parilla eurolla Star Wars muotteja Wishiltä ja niihin laitoin suklaat jäähtymään.Meidän teinin ja miehen lempi elokuvasarja.  Jääsuklaata voi laittaa/kaataa vaikka leivinpaperille jos ei muotteja omista tai sitten niihin pieniin foliovuokiin mihin kaikki niitä yleensä tekee.


Nämä ovat niin herkullisia ja kun kävin myöhemmin jääkaapilla huomasin sielä vaan tyhjän lautasen eli ensimmäinen erä loppui meillä heti, joten tein pojille toisen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin.