5.4.2016

Tacopiirakka & suklaa köyhät ritarit



Tarjoilin tätä suolasta piirakkaa pojan synttäreillä ja multa pyydettiin ohjetta, oli kuulemma sen verran hyvää. Joten ajattelin jakaa tämän ohjeen myös teidän lukijoiden kesken. Tämä piirakka on nopea valmistaa ja on suussa sulavan hyvää.

Tarvitset:

- Jauhelihaa
-Tacomaustetta
- Salsakastiketta
-Juustoraastetta
-Jalopenoja
-Natsoja
-Piirakkapohja




Paista paistinpannulla jauheliha ja mausta se tacomausteella, kun jauheliha on tarpeeksi tummunu murskaa käsillä joukkoon chilinatsoja (ei tarvi olla kovin paljoa)  Lisää joukkoon salsakastike ja jalopenot. Pidä pannu koko ajan liedellä ja hiljalleen voit alkaa laittamaan sitä pienemmälle asteelle. Lopuksi lisää joukkoon juustoraaste. Huom juustoraastetta ei laiteta normaaliin tapaan lopuksi seoksen päälle, vaan se sekoitetaan paistinpannulla olevien aineiden sekaan.
Kun seos on valmis (eli juusto sulanut seokseen) kaada seos piirakka taikinan päälle ja laita uuniin. (Uuni n.200 astetta) Seuraa tilannetta ja kun piirakka/reunat näyttää tarpeeksi tummilta piirakka on valmis. Tarjoile piirakka ranskankerman kanssa.




Sitten jotain makeaa jälkkäriksi. Kokeilin tehdä Nutella/kaakao köyhiä ritareita. Sekoita kulhossa keskenään kaakao (mä käytin tähän Valion Play valmis kaakaojuomaa) 1 kananmuna ja n. 1-2 lusikallista Nutella suklaata. Pilko pullapitko ja dippaa molemmin puolin pitkopala nesteessä. Paista paistinpannulla ja tarjoile esim. kermavaahdon ja mansikoiden kera.




10 kommenttia:

  1. Oi näitä sun reseptejä oon kaivannu. Ootko käyny kokkikoulun kun oot noin taitava tekemään kaikkea?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo käyny kokkikoulua, talouskoulun kylläki mutta ihan tekemällä oon oppinut kokkailemaan :)

      Poista
  2. Nam kuulostaa hyviltä, pitää vk.loppuna kokeilla tehdä.

    VastaaPoista
  3. Sun ideat on aina niin kivoja ja oot hyvä tekemään herkkuja, kiitos ohjeista pitää heti huomenna tehdä.

    VastaaPoista
  4. Ihanan inspiroiva blogi saa ideoita kokkailuun ja tyyliin eli monipuolinen blogi ☺

    VastaaPoista
  5. Kauniit kuvat ja ihana että oot kokkaileva äiti. Nykyään monet äidit ostavat kaiken valmiina ja itsellä ainakin on ihana muisto siitä kun mun äiti oli just se pullantuoksuinen äiti aikoinaan t.Tarja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ostan valmista aika vähän, koska tykkään kokkailla ja leipoa. Meillä pojatkin tykkää äidin kanssa leipoa ja mun mielestä on kiva että lapsetkin pääsee osallistumaan :)

      Poista
  6. Herkulliselta kuulostaa tuo texmexpiirakka! En ole vastaavaa koskaan keksinyt tehdä. Täytyykin kokeilla! :)
    https://romua-mallisto.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirakka on kyllä niin hyvää, että suosittelen kokeilemaan. Kannattaa ostaa myös ranskankermaa koska se sopii kyytipojaksi tosi hyvin ja se parantaa piirakan makua :)

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin.