21.11.2014

Jouluinen juustokakku











// Ostin pojille Fazerin uutuus piparipari-paketin ja sen takana oli juustokakku ohje,jonka kokeilin tehdä. Ohjeessa oli piparkakkumaustetta,mutta en lähikaupasta sitä löytänyt,joten sen sijaan lisäsin vähän enempi vaniljasokeria. Oli kyllä niin hyvää kakkua,että suosittelen kokeilemaan. Vanhempi poika ei yleensä tykkää kakuista,mutta taisi pipariukkelit olla sen verran suuri houkutus,että poika suostui maistamaan ja tykkäsi kovaa :)

Pohja:

1 pötkö (170g) piparkakkuja
75g voita

Täyte:

4-5 liivatetta
400g maustamatonta tuorejuustoa
250g maitorahkaa
1dl kuohukermaa
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl piparkakkumaustetta
1 sitruuna

Koristeluun:

marenkia
Fazer piparipari-keksejä


Ohje:

Hienonna piparkakut jauheeksi.Sekoita joukkoon sulatettu voi.Painele piparseos vuokaan.Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Sekoita tuorejuusto ja maitorahka sekaisin.Vispilöi kerma,sokeri,vaniljasokeri ja piparkakkumauste.
Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Lusikoi täyte piparkakku pohjan päälle tasaiseksi. Hyydytä jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli.
Koristele kakun pinta murskatulla marengilla. Kokoa murskasta "lumikasoja" kakun pinnalle.



6 kommenttia:

  1. Nami Nami kuulostaa todella hyvälle ja ulkonäkö jo houkutteleva maistamaan...Maistuis mullekkin.

    VastaaPoista
  2. Tää menee huomenna kokeiluun ja pari kysymystä olis ohjeesta :) Eli vaahdotetaanko kerma? Ja miten kuumensit sitruunamehun? Kiitos jos ehdit vastailla! :)

    VastaaPoista
  3. Moikka! Juu eli kerma vaahdotetaan.Ensin liivatelehdet kylmään veteen liottumaan n.5 minuutiksi. Purista sitruunasta mehu pois. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja lisää sinne puristellut liivatelehdet. Liivatelehdet sulaa sinne nesteeseen tosi nopeasti. Tämän jälkeen kaada sitruunaseos nopeasti ja ohuena nauhana massaan.

    VastaaPoista
  4. Nämä selvensi, kiitos vielä :)

    VastaaPoista
  5. Ainakin Santa Marialla on valikoimassa piparkakkumauste, siitä on tosi kätevä leipoa myös ne varsinaiset piparit, kun pussissa on hyvä ohje.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin.